Aquest curs l'equip de mestres de l’escola hem realitzat una formació de centre basada en la educació socioemocional i la gestió de conflictes basant-nos en la comunicació no violenta.
A l’àrea d’educació física hem posat en pràctica els següents recursos, estratègies i eines de comunicació assertiva o de comunicació no violenta per millorar el clima socioemocional de l’àrea i que valorem molt positivament.
PANELL D’EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL
L'alumne/a mediador/a ha de:
Buscar un lloc tranquil per iniciar el procés.
Si ho necessita repassar les seves funcions:
Agafar les targetes de les 4 passes de la CNV per resoldre conflictes del panell.
Seguir les 4 passes:
Per la passa 2 poden agafar el sobre de les emocions del joc de cartes connecta.
Per la passa 3 poden agafar el sobre de les necessitats del joc de cartes connecta.
A mesura que van arribant a la rotllana que fem per començar, i de manera voluntària, cadascú agafa el seu nom i el col·loca a l’emoció que identifiqui el seu estat emocional en arribar a la sessió.
És un bon moment per saber com estem, i d’aquesta manera, tots i totes tenir-ho en compte.
Si algú vol compartir i explicar el perquè, l´escoltem i ho tenim present.
Per acabar les sessions i com a tornada a la calma, hem introduït aquesta activitat que anirem realitzant al llarg del curs.
Ens col·loquem en dues fileres formant un túnel. Un/a alumne/a haurà de passar per aquest amb els ulls tapats.
Es tracta de pensar en aquells aspectes positius que té aquest/ company/a, i a mesura que va avançant pel túnel, d’un/a en un/a, i a l’orella, li anirem regalant aquestes paraules polides o petites frases d’agraïment.
En acabar de passar el túnel, li destapem els ulls i li preguntem com ha anat, i si vol compartir com se sent i allò que li han dit que més li ha agradat, sorprès…
Aquest, també és un bon moment, per treure les cartes de les emocions i posar nom a allò que senten.
És un moment màgic,en el que molts d’ells i elles s’emocionen perquè sovint no estem acostumats i acostumades a rebre aquests missatges positius i d’agraïment, i molts desconeixen que aquests trets formen part de la seva manera de ser. És una activitat que tothom vol realitzar i cada dia demanen!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada