Anys després, el flamenc Mercator va presentar una primera projecció del mapa mundi, en el que s'hi reflectien els diferents continents que avui dia coneixem. Però aquest mapa no era del tot correcte, doncs mostrava els països de l'hemisferi nord del planeta, més grans que els del sud (mostrant que eren més importants i que governaven el planeta), i tampoc no estaven molt ben situats.
Posteriorment es va presentar la projecció de Gall-Peters, amb la intenció d'eliminar aquestes diferències i ajustar-se millor a la realitat.
Però lo més interessant de tot això és...
Com ho devien fer per dissenyar un mapa tan precís sense l'ajuda de cap tipus de visió des de l'aire? Sense satèl·lits? Sense google maps?
Per això, per a comprovar de primera mà com devia ser de complicada la seva tasca, ens hem convertit en exploradors i hem fet un tomb (molt petit) al voltant de la nostra escola, mirant de fixar-nos en tot el què hi ha al nostre voltant, com està distribuit l'espai, quins elements hi ha a l'entorn... per a crear el nostre mapa.
Ens hem posat les ulleres i ens hem convertit en cartògrafs.
Amb aquesta activitat no sols hem treballat la mesura, distàncies, orientació espacial o la percepció de la realitat, sinó que ens permetrà (a partir de les dades recollides, les observacions anotades i els esboços creats) crear una plasmació en forma de mapa que ens permetrà terballar la realitat en un espai reduit (treballant les proporcions i l'escala).
Ens acompanyeu a veure com ha estat aquesta ruta?
Amb la informació que hem recollit, el pròxim pas serà el de crear el nostre mapa...
A veure què surt!
Iniciem la ruta. Anotem les primeres dades i comencem el nostre mapa.