dijous, 27 d’octubre del 2022

Sortida a Sa Talaia

 Avui, dijous 27, hem anat d'excursió a sa Talaia per a gaudir d'una de les tradicions més antigues de la nostra illa, Sa Trencada.

Sabeu què és?

És una tradició molt antiga que es realitzava per Tots Sants, per a recordar els nostres difunts. Consiteix en reunir-te amb els familiars i compartir fruites i fruits secs de la tardor.

Però no us penseu que és només això, sino que durant la Trencada, com diu el nom, es trenquen els frutis secs amb codols! Què divertit!

I tot això, enguany, ho hem fet a sa Talaia de Sant Antoni.

Així doncs, uns dies abans de la sortida, ens vam informar de quines eren les fruites i fruits secs de temporada i en vam fer un llistat per a portar-ne tots i totes.

A més, vam aprofitat també per a treballar orientació i deixar marcat el camí i distància que recorreríem en un mapa. Això ens va portar a treballar conceptes matemàtics i repassar com es convertien les longituds de Km a cm.

Us deixem un resum de com vam preparar la sortida i com ha anat avui la Trencada.

PREPAREM LA SORTIDA



 

 LA TRENCADA










ACABEM EL DIA AMB JOCS DE TAULA

dimecres, 19 d’octubre del 2022

Què són les categories gramaticals?

 Sovint sentim a parlar de tipus de paraules, però no entenem molt bé què vol dir això.

Gràcies a na Marieta cercaparaules, ja sabem què és un substantiu, què és un verb, què és un adjectiu o què és una dita.. Però... hi ha més tipus de paraules?

Avui hem fet un anàlisis del nom de la nostra classe per a conèixer i veure les diferents categories gramaticals que existeixen.

Sabeu quants tipus hi ha?

Us deixem un vídeo on hi podreu veure com hem estat treballant i de quina manera ho hem fet per a aprendre a diferenciar un tipus de paraules d'un altre.




EN JOEL ENS EXPLICA COM HO HEM FET

Treballem els dissenys de la porta

 Ja fa uns dies que a classe vam presentar els dissenys individuals de la porta. Per tant, no vam tardar a posar-nos en marxa i treballar en petit grup per a preparar els següents dissenys.

A continuació hi trobareu un recull fotogràfic i audiovisual on us ensenyem què hem fet i quins han estat els resultats finals. 

A més, també hi trobareu un vídeo on realitzem una autoavaluació de com hem treballat i una valoració de quins aspectes podem millorar. 
Potser pensareu que és una tonteria, però d'aquesta activitat, n'han sortit opinions i reflexions molt diverses i molt riques... ens hem regalat paraules boniques i hem fet una reflexió de com hem canviat al llarg dels anys i lo important que és conèixer bé a les persones que t'envolten i donar la oportunitat de que et coneguin.

Si voleu saber-ne més, només cal que ens ho demaneu, que us explicarem tot el què hem parlat!


COM SERÀ EL NOSTRE DISSENY?





   

 DONEM FORMA A LES NOSTRES IDEES


   

 EXPOSICIONS







   


 AVALUEM LES EXPOSICIONS DELS COMPANYS I COMPANYES



 AUTO I COAVALUACIÓ

dimarts, 11 d’octubre del 2022

Carta al JO del futur

Com ja us podeu imaginar, els nostres dubtes i les nostres ganes d'investigar i d'aprendre, van creixent i es van tornant ben interessants cada cop més.

I per què ho diem?
Doncs perquè moltes de les preguntes que hem plantejat durant l'inici de curs, ens portaran a viatjar i endinsar-nos en el mapa Mundi per arribar fins a tots els indrets que tenim ganes d'investigar i dels que tenim ganes d'aprendre'n les tradicions, cultura i curiositats. I això sona molt interessant!

De fet, mentre anem pensant en com volem que sigui la nostra porta, ja hem començat a treballar sobre alguna de les preguntes que van sorgir. Concretament, hem començat el curs amb una activitat activitat ben diferent.

La pregunta en qüestió era.. "Com creiem que serem en un futur?"

Com ja us podeu imaginar, aquesta pregunta a es bastante difícil de respondre.
Potser hi ha coses que sí que podem saber amb seguretat o sí que sabem com seran. Però en canvi n'hi ha d'altres que no podem saber.
Així doncs, ho hem plantejat d'una altra manera i, per començar, el què hem fet és començar a redactar una carta al nostre JO DEL FUTUR. 
Com ho hem fet?
El primer pas ha estat fer una pluja d'idees anotant tot allò que volem dir (tenint en compte que ens hem de descriure tal i com som física i mentalment; com també explicar què ens agrada i què ens fa por; què ens preocupa; què i qui creiem que arribarem a ser quan tinguem 30 anys; recordant quines coses són importants per a nosaltres a dia d'avui; fent preguntes envers com som en el futur; donant consells que el puguin ajudar...).
Un cop fet aquesta pluja d'idees, hem començat a redactar la nostra carta (aquest cop en format digital) i ara ens trobem en el moment de pensar com podem unir i cohesionar totes les nostres idees, fent servir connectors i estructurant bé el text.

Ens està sortint força bé!

Un deixem algun recull d'evidències de què i com ho estem fent.

Per a no deixar-nos res, hem anat seguint els següents passos a l'hora d'anotar idees.


Un de nosaltres ha tingut la idea d'apuntar quina era la nostra alçada a dia d'avui, de manera que hem fet ús del metre per a medir-nos.



Mireu com ho anem fent!
 

divendres, 7 d’octubre del 2022

Experimentem amb cossos geomètrics

Ja fa dies que a classe estem treballant continguts matemàtics relacionats amb les figures planes (polígons) i les figures en 3D (cossos geomètrics).

Avui, després de treballar tota la teoria i entendre les principals diferències i característiques de cadascun, hem treballat de forma manipulativa els diferents cossos geomètrics i hem hagut de refrescar el què havíem après per a completar la tasca que se'ns havia assignat.

No ha estat pas tasca fàcil, però ho hem aconseguit.

Us deixem fotos i vídeos amb l'activitat-

En què consistia?









Revissió del què hem fet amb el chromebook

Dia Internacional de la Dislèxia

En motiu de la cel·lebració, demà dia 8 d'octubre, del Dia Internacional de la Dislèxia, avui la nostra classe ha participat d'un taller a organitzat per la Federación Española de Dislexia en el que se'ns ha explicat què és la dislèxia i com afecta a les persones que en tenen.

Sabíeu que 1 de cada 10 persones tenen dislèxia?

I sabíeu que hi ha molts artistes, arquitectes, pintors, actors i actrius, esportistes professionals... que tenen dislèxia?

Nosaltres ho hem descobert avui!

No ens ho hauríem imaginat pas, però en són moltes les persones del nostre voltant que tenen dislèxia i, no per això, vol dir que no puguin arribar a aconseguir allò que es proposen. 

Tots i totes tenim les nostres habilitats i dificultats, pel que tots i totes necessitarem ajuda en algun moment. I això és molt imporant tenir-ho ben present.

Per a entendre una mica millor què els passa i com veuen els textos escrits les persones que pateixen dislèxia, hem realitzat una activitat en paper, fent-nos així més conscients de la importància de respectar els diferents ritmes i necessitats de cadascú.

A continuació hi trobareu algunes fotografies i vídeos de l'activtat, en la qual us ensenyem què hem fet i com ha s'ha portat a terme aquesta sessió online. 

Durant la conferència






Quina activitat hem fet i com ens ha sortit?

dijous, 6 d’octubre del 2022

Conocemos el Fons Pitiús y las escuelas hermanadas

Como bien sabes, nuestro colegio está hermanado con un colegio de Nicaragua, con el que compartimos investigaciones y trabajos sobre diferentes temas relacionados con los ODS que se han planteado desde la ONU.
Pero... ¿Somos los únicos que tenemos relación con otro cole? ¿Hay otros niños que trabajan e investigan sobre diferentes temáticas y comparten sus experiencias con otras colas? ¿Quién se encarga de hacer posible esta conexión?

Estas preguntas nos han llevado a investigar y conocer el Fondo Pitiuso de Cooperación de Ibiza, que es una asociación sin ánimo de lucro, comprometida al trabajar por una sociedad plural y respectuosa, desde la defensa y la promoción de los Derechos Humanos, la paz y el desarrollo sostenible, contribuyendo a la erradicación de las desigualdades que, en el ámbito social, económico y político, existen en nuestro planeta. 
Además, hemos aprovechado la ocasión para investigar también qué otras colas participan con esta entidad y con qué colas de Nicaragua están hermanados.

Aunque todavía nos queda información por completar, de momento os enseñamos lo que hemos ido haciendo para que te hayas hecho una idea y vea que ya somos especialistas en buscar, seleccionar y plasmar información, tanto en formato papel como digital.

¿Qué es el Fondo Pitiuso de Cooperación?





¿Qué coles de Ibiza están hermanados con coles de Nicaragua?