dijous, 29 de setembre del 2022

¿Qué necesitan nuestras plantas?

Este año en nuestra clase tenemos un cargo más...

Este año, una de nuestras funciones será la se cuidar las dos plantas que nuestra tutora ha traído al cole y asegurar su crecimiento sano y correcto. 

¡Seremos jardiner@s!

Por eso, lo primero que hemos tenido que hacer se ha relacionado directamente con la búsqueda de información para saber qué cuidados necesita cada una de ellas.

No ha sido tarea fácil, pues Bet no nos ha dicho el nombre de la planta y hemos tenido que buscarla nosotros sin pistas...

Pero... ¡las hemos encontrado!

Una vez detectadas las dos especies, nos hemos dedicado a completar la información necesaria para conocer bien sobre ellas y poder atender a sus necesidades. Por eso, nos hemos centrado en saber cuántas veces hay que regarlas, si necesitan luz directa o no, cómo saber si está enferma, qué hacer en caso de que las hojas no tengan buen color...

Pero además hemos aprovechado también para observarlas bien de cerca y conocerlas un poco mejor. Las hemos mirado, tocado e incluso ¡olido!

Y una vez hecha esta parte, hemos aprovechado toda esta información para trabajar la descripción de un objeto. En este caso, nos hemos centrado en la descripción de una planta.

Ya lo veis... ¡Empezamos con varias novedades, nuevos aprendizajes y mucho interés!

Aquí os dejamos los vídeos de cómo ha sido nuestra investigación.










dimarts, 27 de setembre del 2022

Dissenys de la porta

Dissenys de la porta

Com que ja tenim nom per a la classe, ens toca pensar com voldrem que sigui la nostra porta i, per això, hem posat en marxa la nostra imaginació i hem creat els primers dissenys individuals.
Per a poder compartir-ho amb els companys/es de la classe, hem presentant els dibuixos d'un en un i hem anat comentant el què havíem dibuixat i què volíem representar.

Aquí en teniu alguns exemples:

divendres, 23 de setembre del 2022

Ja tenim nom de classe


Després de posar en comú tot allò que ens agradava i amb el què ens sentíem identificats, van sortir els primers noms per la classe.
Tot i així, la mestra ens va demanar que penséssim en els que havien sortit i anotéssim aquell que més ens agradava al nostre quadern, defensant perquè havíem escollit aquell i trobant arguments que ens portessin a anira a la resta de companys/es del grup a que també l'escollissin.
A més, se'ns va donar també la oportunitat de crear-ne un de nou.

Voleu saber com va acabar el tema?

Vam presentar totes les nostres opinions i opcions de nom de classe, obtenint-ne aquest resultat:


Així doncs, un cop vistes les propostes, vam decidir que volíem un nom que ens agradés a tots i a totes i que inclogués els termes "món", "temps", "investigació", "història", "viatges" i "tecnologia".

El resultat final?

Aquí el teniu!

El nostre nom per a aquest curs: 

VIATGERS INVESTIGADORS DEL MÓN AMB LA TECNOLOGIA

Què us sembla?

Nosaltres, que no podíem esperar més, vam voler sortir a dir-ho a totes les altres classes; de manera que ens vam repartir en parelles i trios i vam anar a comunicar la nostra decisió.


Així doncs... Ara, que ja tenim nom, ja podem començar a preparar la nostra porta!


dimecres, 21 de setembre del 2022

Què tenim en comú? Primers passos per a trobar el nostre nom

 Avui hem realitzat una dinàmica que ens ha permès observar quines coses tenim en comú i ens identifiquen com a grup.

Què hem fet per a esbrinar-ho?
Després de rumiar-hi una mica, na Bet ens ha demanat que escrivíssim dues coses amb les que ens sentíssim identificats/des i, a més, anéssim fent x en aquelles que també ens interessessin de les coses i tempes que els altres companys/es haurien escrit ens els papers.
Per a fer-ho, hem sortit al pati i s'han escampat sis papers amb el títol "M'AGRADA I EM SENTO IDENTIFICAT/A EN...". En dos d'aquests papers hi havíem d'escriure les nostres dues idees (una en cada paper) i, després, anar passant pels diferents papers per a veure què havien apuntat els nostres companys/es i ficar X en aquelles que també ens semblessin interessants o ens agradessin.


Un cop feta la dinàmica, hem tornat a la classe i hem posat en comú els temes i hem fet recompte dels vots que tenia cadascun d'aquests.

Els resultats han estat els següents:


Després, na Bet ens ha demanat que ens fixéssim en tot el què havia sortit i que parléssim en grup a fi d'agrupar tots els temes en paquetets.

Ho hem estat parlant i hem arribat tots i totes a una conclusió:

TOTS ELS TEMES ES PODEN RELACIONAR ENTRE SÍ I PODEM APRENDRE MOLTES COSES

Per què? Doncs perquè només cal donar un cop d'ull als temes que han sortit per adonar-nos que...

Un viatger necessitarà saber de geografia per saber on vol anar; això, alhora, ens porta a conèixer noves cultures, tradicions, costums, llengües, escriptures, esports, gastronomia, història del país o indret a visitar...

Així que ens ha estat molt fàcil adonar-nos que ho podem relacionar tot d'una manera o d'una altra.

Aquí us deixem la conversa per a què pugueu sentir les nostres aportacions:

Seguidament, parlant en petit grup, hem pogut fer una petita pluja d'idees dels primers noms que se'ns han acudit. Les primeres idees han estat aquestes:







Però, com que encara no ho tenim decidit, hi acabarem de donar una volta i, d'un en un, defensarem la nostra opinió i presentarem la nostra idea.

Segur que sortiran coses ben interessants i arguments brillants!

Tot això... EL PROPER DIA!

dimarts, 20 de setembre del 2022

Decàleg de la Bona convivència

Com ja hem fet en els anys anteriors, a principis del curs ens centrem en organitzar i establir unes bases per a què la classe funcioni i hi hagi un bon ambient d'aula i de treball.
Per això, entre tots i totes solem proposar diferents idees de quines haurien de ser les normes que s'han de tenir en compte per a què això sigui possible.
Enguany però, que ja som més grans, ho hem complicat una mica més i ho hem fet en forma de decàleg.
Sabeu què és un decàleg?
Són una sèrie de consells i indicacions que t'ajuden a aconseguir un propòsit de forma positiva.
N'existeixen de molts tipus com: 
- decàleg per a tenir bons hàbits saludables
- per a tenir cura d'una mascota
- per a ser un bon cuiner/a
- per ser un bon yogui
...

Doncs nosaltres n'hem volgut crear un per a què a classe s'hi respiri tranquilitat i bon rotllo: EL DECÀLEG DE LA BONA CONVIVÈNCIA. 

Com ho hem fet?

En primer lloc, seguint la dinàmica de llàpis al mig, hem pensat, en grup cooperatiu, entre 6 i 10 consells que ens agradaria que apareguessin en el nostre decàleg. 
Seguidament els hem posat tots en comú i hem fusionat les idees que han anat sortint. 
De les 15 que han sortit, n'hem escollit les 10 que créiem que eren més rellevants i les hem anotat al quadern de llengües.



I ara què podem fer?

Com que és important que tinguem els consells presents i els puguem recordar, hem creat un decàleg en format digital.
Per a fer-ho hem treballat en parelles i hem creat els nostres dissenys.

Voleu veure com hem treballat i quins han estat els resultats finals?

Vídeo del procés


Fotos i vídeos dels resultats finals

Daniela i Lucía

Eric i Inka


Adri i Joshua

Lluc i Joel

Liam i Nacho

Pau i Daniel

Gabriela i Nerea

Adam i Jerome

Laila i Lamyae


Grisel


Presentació dels decàlegs i avaluació dels companys i companyes

dilluns, 12 de setembre del 2022

Comença un nou curs!

Ja el tenim aquí!
Un nou curs ha començat i ens hem tornat a trobar tots i totes a l'escola.

Tot i que les vacances d'estiu ens agraden molt i aprofitem per fer moltes coses, ja teníem ganes de retrobar-nos i poder estar tots junts.

Enguany som els gran de l'escola i ens haurem de preparar per a passar a l'institut, però na Bet, la nostra mestra, ens ha remarcat que el més important és que passem un any ben divertit, amb somriures i bones vibracions, perquè sisè és un any que sempre recordarem!

Per això, aquest matí hem estat fent dinàmiques de cohesió que ens han permès apropar-nos una mica més, de forma divertida i entretinguda.

Ho voleu veure?

Juguem a la cadena humana
Agafats de les mans, ens hem anat embolicant fins a formar un gran nus.
Dos dels companys han quedat fora, i han hagut de treballar en conjunt per a desfer aquest gran nus i tornar l'equilibri al grup.


Ens expliquem l'estiu amb avions de paper.
En comptes d'explicar el nostre estiu, hem escrit 4 pistes en un paper i després n'hem fet un avió. Tots i totes alhora, hem tirat els avions per la classe, de manera que tots han quedat barrejats. Ho hem repetit tres cops més i, finalment, ens hem quedat amb un dels avions.
Després, d'un en un, hem anat sortint a llegir, amb veu alta, les pistes que hi havia escrites en el paper i, entre totsm, hem intentat esbrinar de qui era l'avió.
Ha estat ben divertit!