dimecres, 30 de març del 2022

Dia mundial del TEA

Sovint parlem de persones amb autisme o asperger, però generalment no acabem de saber o entendre què vol dir això exactament.

El proper dissabte 2 s'abril, se celebra el dia mundial del TEA. Per això, i per què volem que tota la comunitat educativa se'n faci ressó, a la classe hem estat parlant sobre el tema i hem après quins són els aspectes que més destaquen en persones que tenen aquest tipus de transtorn. 

Seguidament, hem investigat sobre quins personatges més coneguts i famosos estan diagnosticats amb asperger i, per sorpresa nostra, han aparegut un munt de noms de persones que, a priori, mai no hauríem dit que fossin persones amb asperger. 

Voleu saber alguns noms?

Personatges tan interessants i coneguts com:

Albert Einstein, Mozart, Michael Jackson, Bill Gates, Elsa Musk, Tim Burton, Anthony Hawkins, Putin, Sheldon Cooper o Greta Thunberg.

Ho hauríeu imaginat mai?

Nosaltres ens hem quedat super sorpresos!

Us deixem unes fotos per a què veieu com hem participat de l'activitat.

PD: el divendres dia 1 d'abril, tot l'alumnat del centre ens reunirem i penjarem llacets de color blau a l'entrada de l'escola per donar suport i celebrar el dia mundial del TEA.

I per què llacets de color blau?

Doncs perquè el blau, identificat com el color del TEA, simbolitza el mar... que a vegades el podem trobar en calma i d'altres, en canvi, molt remenat.








dimarts, 29 de març del 2022

Alimentació saludable

El projecte d'enguany ens està portant a investigar com són els aliments i quins són més saludables per a la nostra salut.

Aprofitant que al "Períodico de Ibiza y Formentera" hi apareixen coses ben interessants, hem trobat una notícia que parlava sobre el tema i ens anava com anell al dit. 

El nutricionista Jordi Costa, preocupat per la salut i alimentació dels eivissencs, ha creat i distribuït, amb l'ajuda de l'ajuntament de Sant Antoni de Portmany, una guia d'alimentació saludable pensada per a què tothom la pugui seguir i comprendre i fomentar l'adquisició de bons hàbits.

Nosaltres, que ja estem ficats en el tema, hem volgut conèixer aquesta guia alimentària i hem realitzat un petit concurs a classe en el que havíem de trobar la resposta a diferents perguntes que se'ns han anat plantejant.

En petit grup, hem hagut de buscar la resposta i anotar-la en una pissarreta borrable, comprovant després si havíem trobat la informació correcta.

Us deixem fotos i vídeos per a què vegeu com ha funcionat la sessió!

  

  



VÍDEOS



dilluns, 28 de març del 2022

Coneixem el sistema esquelètic amb l'ajuda d'en Germán!

 La setmana passada vam tenir la sort de poder escoltar la conferència del cos humà que van preparar les nostres companyes Andreea, Nerea i Grisel.

Sabíeu que el nostre cos està totalment organitzat per a poder funcionar correctament?

Doncs sí... des de l'àtom més dinimut, fins a l'òrgan o l'os més llarg del nostre cos, estan completament sincronitzats i treballen de forma conjunta per a poder realitzar les funcions vitals bàsiques i donar vida al nostre organisme.

Un dels aparells i sistems que vam aprendre (entre molts altres) fou el sistema esquelètic, el qual està compost per tots els ossos del cos i s'encarrega de sustentar-nos i ajudar-nos a realitzar els moviments més bàsics.

Per a treballar sobre això, avui hem rebut la visita d'en Germán, un simpàtic esquelet que ens ha permès de tocar-li els ossos per a poder esbrinar, en forma de joc, on estaven situats cadascun dels ossos més importants del nostre cos.

Sabíeu que tenim uns ossos que es diuen metacarps? I falanges? I maxil·lars?

Sabíeu que la nostra columna vertebral es divideix en moltes vèrtebres que reben el nom de cervicals, dorsals, lumbars i toràciques segons on estan situades?

I sabíeu que l'os més llarg del nostre cos és el fèmur?

Tot això, entre molts d'altres punts, és una de les coses que hem treballat avui a l'aula.

Mireu!


























dimecres, 23 de març del 2022

OPERACIONS COMBINADES

 Buuuuf!!!

Quin lio!!!

Però... poc a poc anem entenent millor com va això de les operacions combinades. No només hem pogut aprendre noms de grans matemàtics de l'antiguitat, sinó que també estem creant les nostres pròpies operacions i mirem de resoldre'n com més, millor!

Mireu com treballem.



diumenge, 20 de març del 2022

Encistella-la!!!

Alguns i algunes de vosaltres sabeu que, abans de ser mestra, vaig ser jugadora de bàsquet, i és per aquest motiu que aquest segon trimestre m'ha fet especialment il·lusió realitzar algunes sessions d'aquest esport que tant m'ha apassionat (i encara em segueix agradant!) amb els meus i les meves alumnes!

Amb el bàsquet vaig aprendre a treballar en equip, a esforçar-me i sacrificar-me, a tenir constancia, a ser humil, a tenir confiança i capacitat de lideratge, a acceptar la derrota, a respectar als altres, a ser tolerant, a no rendir-me davant les dificultats, i a tenir il·lusió per aconseguir un somni.

Espero que ells i elles hagin après i gaudit tant com jo!











dimarts, 15 de març del 2022

Diftong i hiat

 Mare meva! 

La gramàtica i ortografia d'una llengua no és gens fàcil!

Sabeu que dins la norma ortogràfica de l'accentuació també existeix el hiat i el diftong? 

Es tracta d'una norma que ens explica i diu quan hem de separar paraules i com ho hem de fer, tenint en compte si les vocals són fortes o fluixes, si hi ha dièresis o accent, si la vocal fluixa es troba rere una consonant o no... Buf!!!! Quin embolic!

Avui hem pogut practicar la norma a partir d'un joc i, gràcies a això, ara ja ho tenim molt més clar.

Mireu!


dimarts, 8 de març del 2022

8 DE MARZO: DEPORTE FEMENINO

 Hoy es el día de la mujer y, para celebrarlo, en clase hemos estado hablando sobre el tema, lo cual nos ha llevado entender la importancia de conseguir que la sociedad sea consciente de las diferencias aun existentes entre hombres y mujeres para poder lograr un sistema de igualdad.

Después de debatir sobre la actualidad y la situación que se vive en nuestro país y en otros, nos hemos puesto en marcha y hemos enfocado el tema hacia el deporte femenino.

Uno de nuestros intereses de este curso hace referencia al deporte. Así pues, aprovechando la ocasión, Bet nos ha propuesto una actividad que nos llevaría a conocer a 30 deportistas femeninas campeonas a nivel mundial que, a diferencia de los hombres, son poco conocidas. 

¿Y creéis que lo hemos hecho de forma magistral?

¡Por supuesto que no!

Como el tema iba de deportes, la actividad de hoy se planteaba a partir de una serie de relevos en los que nos hemos tenido que ir desplazando de diferentes formas aprovechando, así, para realizar un poco de ejercicio.

Nos hemos repartido a lo largo del patio y, en pequeño grupo, hemos ido recopilando información de las diferentes mujeres para anotarlo en una tabla. Para ello, nos hemos tenido que fijar bien en lo qué copiábamos para que, posteriormente, al compartirlo con el resto de compañer@s, no hubiera faltas.

Os dejamos fotos y vídeos para que veáis que bien lo hemos pasado mientras conocíamos a estas grandes deportistas.